Over Dunya

Internationaal Vrouwencentrum Dunya is een vrouwencentrum in Boxmeer. Hier vinden allerlei activiteiten plaats, die voor en door vrouwen zijn georganiseerd. Ale vrouwen en meisjes uit Boxmeer en omgeving zijn van harte welkom!

Stichting Dunya Internationaal Vrouwencentrum Boxmeer en omgeving is voortgekomen uit diverse werkgroepen en initiatieven voor buitenlandse vrouwen in Boxmeer. In 2000 werd de zelfstandige stichting opgericht. Sinds 1 juli 2013 is het vrouwencentrum gevestigd in de voormalige basisschool De Morgenster, aan De Raetsingel 5 in Boxmeer.

Vrouwencentrum Dunya wordt geheel gerund door vrijwilligers, die part-time worden ondersteund door een beroepskracht van welzijnsorganisatie Radius. Samen zorgen zij voor een divers aanbod aan cursussen, activiteiten en andere bijeenkomsten. Zo kun je lessen volgen om te leren fietsen, naaien, schilderen, patroontekenen en je Nederlands te verbeteren, maar we doen ook aan yoga en gaan samen wandelen. Ook vieren we af en toe een feestje, zoals tijdens Internationale Vrouwendag (8 maart), met Kerst, het Offerfeest, onze open dag en de seizoensafsluiting.

Bent u nieuwsgierig geworden? Kom dan gerust eens een kijkje nemen, bijvoorbeeld tijdens de open inloop op dinsdagmiddag.